Сазнајте о /

Свему што нисте знали или нисте смели да питате

Читајте о животним, психолошким и друштвеним темама из угла стручњака у чланцима које смо написали или одабрали за вас. Предложите нам тему о којој бисте желели да сазнате вишеили нам препоручите чланак који бисте желели да објавимо на нашем сајту. Уз вашу дозволу, објавићемо ваше име као и ваше мишљење зашто је тема или чланак који предлажете значајан или користан.

Функционални партнерски однос и опирање њему

Изгледа да свако зна како изгледа срећни пар или породица. Срећни пар или породица поседују обележја на која можемо да укажемо и око којих се вероватно можемо сложити. Која су то обележја? Срећни парови и породице, по нашој дефиницији, обично поседују неку комбинацију ових обележја...

Истина и лаж у партнерском односу

Једна лаж може уништити хиљаду истина
- западноафричка изрека -

Тајност (тајанственост) везана за сексуалне сусрете изван везе има сличне карактеристике. Партнер „који шврља са стране“ одржава контролу и моћ над другим путем недељења. Партнеру „који то не зна“...

Дијалог, монолог, Ја-Ти, Ја-То...

Дијалог је приступ заснован на чињеницама да смо ми људска бића суштински у релацији; да потпуније постајемо људи кроз однос са другима; да имамо капацитет и тежимо да успоставимо смислене односе са другима. Представља интеракцију између људи када постоји жеља да истински сретнемо другу особу. То је кад се догоди да се две особе сретну као особе од којих је свака отворена, под утицајем друге особе и одговорна је за другу особу...

Држање на окупу: цјеловита порука

Вриједност изговорене ријечи наглашава се кроз цијелу књигу. И она није само пут до успостављања односа него и средство проширења властите свијести.

Па ипак у даном моменту многи увиђају да је врло тешко говорити искрено. Најчешћи осјећаји који коче су страх да се не повриједи дурга особа и брига за одржање успостављеног односа...

Питајте психолошког саветника

"Поштовање, било би ми јако драго ако ми можете одговорити на моју поруку јер ми је потребан стручан савет. Са дечком сам 5 година, он је увек према мени био пажљив, волео ме је и ја њега још увек волим али..."

"Имам 22 године, успешна сам студенткиња треће године права и имам осцилације у расположењу. Дешава ми се да се пробудим нерасположена, знајући да немам разлога за то, али и неспособна да то променим..."

"Имам 34 године,троје деце и живим у другом браку који желим да сачувам. У први брак сам ушла млада и непромишљена, и родила првог сина. Као у некој бајци, сам упознала свог садашњег супруга, који ме је..."

"Студент сам треће године Факултета за менаџмент, имам двадесет једну годину. У последње време запажам код себе изразиту аутодеструктивност. Мој живот и будућност, у сваком погледу доведени су..."

Анкета

Која тема вас највише занима?

Форум