О нама /

Центар за лични развој

Центар за лични развој је покренуо Јован Ратковић, психолошки саветник и дипломирани педагог, са националном и европском лиценцом за психолошко саветовање и 14 година искуства у раду са осетљивим групама, појединцима и брачним паровима као стручњак у Градском центру за социјални рад и у оквиру приватне праксе.

Едукован из гешталт психотерапије, тренер је асертивне комуникације и родитељских вештина, и водитељ је третмана починиоца партнерског насиља. Члан је Удружења за психотерапију, саветовање и коучинг Србије и European Association for Counselling.

Пружа он-лајн подршку младима на сајту www.youth.rs, а сарадник је Кризног центра за мушкарце у Београду.

Центар за лични развој нуди услуге психолошког саветовања, намењеног појединцима, паровима и породицама којима је потребна помоћ у решавању психолошких проблема као што су то различите кризе у партнерским, односима са родитељима и децом, непријатним личним стањима стида, анксиозности и депресивности, и остваривања личних циљева и пунијег остварења личних могућности.

Корисницима Центра на располагању стоји форум за подршку и развој, који отвара простор за слободан разговор и размену искустава, мисли, идеја и осећања, уз стручну модерацију психолошког саветника.

Наша мисија

На сајту Центра корисници могу сазнати више о различитим психолошким изазовима, животним темама, из стручног угла. У припреми су и тренинг-програми за заинтересоване из одређених животних области, као што су то родитељство, ефикасна комуникација и емоционално описмењавање. Центар повремено формира и групе личног раста, које у уживо форми групних вођених и слободних дијалога и вежби, психолошки обрађује изазове из живота и развоја учесника ових групних саветовања.

Кроз описани сет услуга, Центар остварује своју мисију подстицања развоја личности, капацитета за међуљудске односе и достизања унутрашње испуњености и задовољства.

Питајте психолошког саветника

"Поштовање, било би ми јако драго ако ми можете одговорити на моју поруку јер ми је потребан стручан савет. Са дечком сам 5 година, он је увек према мени био пажљив, волео ме је и ја њега још увек волим али..."

"Имам 22 године, успешна сам студенткиња треће године права и имам осцилације у расположењу. Дешава ми се да се пробудим нерасположена, знајући да немам разлога за то, али и неспособна да то променим..."

"Имам 34 године,троје деце и живим у другом браку који желим да сачувам. У први брак сам ушла млада и непромишљена, и родила првог сина. Као у некој бајци, сам упознала свог садашњег супруга, који ме је..."

"Студент сам треће године Факултета за менаџмент, имам двадесет једну годину. У последње време запажам код себе изразиту аутодеструктивност. Мој живот и будућност, у сваком погледу доведени су..."

Анкета

Која тема вас највише занима?

Форум